BÖCKER


Här finner du information om mina böcker, vad de handlar om, bilder och vad som inspirerat mig att skriva. Mer information, pressbilder etc finns på TR Förlag.

Där haven möts

Handlingen

Pauline är känd för sitt mod och sitt favorituttryck ”gör-det-bara”, ändå sitter hon fast. Något håller henne och den stora drömmen, författardrömmen, tillbaka. Om hon bara visste vad…


När hon för första gången hör Jacobs röst ifrån scenen den där lördagen i april, träffar den henne som ett slag i magen. Genom cellmembranen vibrerar hans röst fram en längtan och aktiverar djupa minnen hon inte visste att hon hade. Minnena kastar henne bakåt, hans röst drar henne framåt, drömmar väcks till liv. Kraften är obeveklig.

Hon följer rösten, sin dröm och sin innersta längtan, och hon följer i spåren av en för henne ännu okänd historia. Resan för henne från hemmet i Malmö till Danmarks nordligaste spets. Till Skagens oändliga stränder och hav som möts, till platsen där både människor och föremål visar sig vara sammanflätade över tidsåldrarna.

 

Det sägs att liv är sammanlänkade och att vi vägleder varandra bortom tid och rum. Där haven möts är en berättelse om detta eko, om den eviga, villkorslösa kärleken. En berättelse om att känna igen, tappa bort och komma hem. Om magin som uppenbaras för den som söker.


Boken släpptes i maj 2021.

Inspirationen

Inspirationen till den här berättelsen har jag fått under alla mina resor till Danmark och Skagen som blivit något av mitt andra hem. De oändliga vidderna, det lynniga havet och en stark känsla av att "höra hemma" var gnistan. Tillsammans med Skageraks och Kattegatts möte och mötet med mig själv. Lägg därtill ett magiskt landskap, ett slitet hus, min passion för musik, fascination för röster och mitt intresse för livets andliga sida så fick berättelsen ett eget liv.

1
4
3
2

Mata inte skuggorna

Handlingen


För den som lever i mörkret är skuggan en vän, Gabriel vet. I fyra år har han jagat, flytt, sprungit i sitt eget och skogens mörker för att undkomma minnena och hålla sig ovanför vattenytan. Han har tvingat sig att överleva, inte för att han velat, utan för att han är skyldig de andra det.


När han möter Hanna på sin nittonde födelsedags morgon är det färgerna som drabbar honom, sedan hon. Det är så det är med Hanna, man ser färgerna först. Hon är van vid det, van att synas, ta plats, sticka ut. Om det inte vore för hennes uppenbara intelligens skulle hon vara ett problem.


Ödet för dem samman, Gabriel och Hanna, den osynliga och den som alltid syns. Deras möte ska komma att förändra inte bara deras, utan också andra människors liv.

Inspirationen

Mata inte skuggorna är min debutroman. En roman som visar på kärlekens förmåga att bygga broar och riva murar, om rädslan och kraften att överbrygga den, om fördomar och att gå bakom skal och sköldar. Men det är också en berättelse om tunga ryggsäckar, om flykt och separation, om längtan, misstro och hopp, om system som begränsar och vad som kan frigöras när vi får hjälp att gå bortom dem.